Visie

Remi Vlerick Samen met mijn grootvader Remi Vlerick fokte ik op 18-jarige leeftijd mijn eerste veulentje. Hierdoor ontstond mijn passie voor erfelijkheid en genen. Na jarenlang als hobbyist te hebben verder gekweekt met matige paarden, besloot ik dan toch om in bijzondere merries te investeren. Onder begeleiding van Luk Van Puymbroeck (LVP-Stables) - met wie ik erna enkele jaren Excellent Breeding managede - trok ik richting Duitsland op zoek naar interessant fokmateriaal met een bloedvoering eigen aan Holstein.

Luc Vermeersch Al eeuwenlang sprong men in die Duitse regio namelijk zorgvuldig om met de aanparing van hun paarden. Men ging zelfs zo ver dat er dekrestricties werden vastgelegd: daarom blijft - ondanks de inmiddels mildere houding van het stamboek - de dominantie van beide C- en beide L-lijnen sterk aanwezig in de origines. Net deze vorm van lijnenteelt wil ik doortrekken in mijn fokkerij. De achtergrond van je merrielijn en moederstam - meer dan gokken op een topvererver - voorkomt dat je fokproducten toevalstreffers zijn: daarom ben ik zo overtuigd van de kwaliteit van quasi alle veulens die ik hier bij Holsteinerhoeve fok.

Luc Vermeersch

Beleid

Jens Vermeersch Dekhengsten die aansluiten bij de moederlijn van een merrie, die de tekortkomingen van een fokmerrie compenseren, die uitstekende resultaten van hun directe familie kunnen voorleggen. Om al deze reden opteren we niet enkel voor de ambassadeurs van de springsport, maar willen we ook jonge, talentvolle hengsten de kans geven om zich in onze fokkerij te bewijzen.

Na de geboorte geniet en droom je van het potentieel van dat jonge geweld dat je in de weide ziet rennen en springen. Hoewel sommige veulens uit de hand of op veilingen verkocht worden, neig ik er vaker naar om hen zelf op te volgen tijdens hun opleiding.
Twee tot drie jaar later worden de beste dan ook geselecteerd voor ofwel dekdienst (hetzij als kweekmerrie, hetzij als een mogelijks gekeurde hengst die zich toont op hengstenkeuringen), ofwel om opgeleid te worden door één van de vele gerenommeerde Belgische ruiters die bovendien over de nodige contacten binnen de hippische sector beschikt. Op lokale competities ondergaan ze terreingewenning tot ze klaar zijn voor het grotere werk. Uiteindelijk zal de toekomst uitwijzen dat gedurende jaren de juiste keuzes werden gemaakt.