Voodoo Lady VV Z

merrie

05/04/2013

zwart

SF 105 - Ligie


ZANG 056015Z55671713

Van Vreckom (Oudenaken - BE)

Drachtig van: J-Nius VV Z

Uitgerekend voor: 29/05/2024

Veulen geselecteerd voor: FFA 2024

Embryo van: Mylord Carthago

Uitgerekend voor: 09/04/2024

Vleut Quick Star Galoubet A
Stella
Nicce Cantus
Jikke
Ligie Royal Feu Lord Gordon
Neurine
Bebe du Chateau Grand Veneur
Javotte D

"Een heel speciale merrie want een dochter van de bekende Ligie (Royal Feu x Grand Veneur), die al ongeveer 15 toppaarden heeft gegeven waarvan verschillende 1m60-paarden en gekeurde hengsten. Een constante die we ook terugvinden bij grootmoeder Bebe du Chateau (zes springpaarden waaronder Typie du Tillard die met Marlon Modolo Zanotelli tot 1m55 liep), overgrootmoeder Javotte (acht springpaarden of gekeurde hengsten waaronder twee 1m60-paarden) en zelfs betovergrootmoeder Ballerine die een 1m60-paard gaf. Maar ik was helemaal verstomd toen ik zag dat alle merries binnen deze stam die enorm vertakt is met toppaarden in heel Frankrijk, springpaarden gegeven hebben.

Voodoo Lady springt in vrijheid opvallend hoog en ver, maar in de fokkerij kon ze zich nog niet bewijzen omdat ze naar het schijnt moeilijk drachtig te krijgen was. Haar veulen van 2016 sprong goed in vrijheid en werd ingezet als fokmerrie maar is inmiddels gestorven. Haar volgende veulens zijn anno 2023 nog te jong om zich te tonen.

Behalve de embryo's van Mylord Carthago is ze voor 2024 drachtig van J-Nius VV die trouwens zelf Ligie als overgrootmoeder heeft (met ertussen Ugano Sitte en Chacco Blue), maar vooral de zoon van Little Indian is - een van de weinige bonte hengsten die nog uit een goede springfamilie stamt. De combinatie van zijn witte kleur met zwarte vlekken en de gitzwarte Voodoo Lady maakt ons alvast nieuwsgierig."

Luc Vermeersch

Voodoo Lady VV Z Klik op de foto om de galerij te bekijken.